Kartářka Jarka věští: I-ŤING v květnu

Sdílejte nás:

Pro měsíc květen jsem si pro vás dámy a pánové, naši milý přátelé ezoteriky připravila trochu netradiční výklad. Na pomoc jsem si vzala čínskou věšteckou knihu I-Ťing a tři čínské penízky, které jsou nezbytností- bez nich by to nešlo. Původ věštění pomocí mincí je asi 4 500 let starý. Věštby, které  z tohoto věštění vzešly byly závazné i pro samotného čínského císaře. Čínské mince jsou kulaté a uvnitř mají hranatý otvor.

vestba I ting JarkaStarověcí čínští filozofové věřili v to, že se vesmír neustále mění,  a proto vytvořili Knihu proměn I-Ťing. V průběhu života každého z nás se střídají změny. Radost-smutek, láska-nenávist, bohatství- chudoba, a tak dále. Díky Knize proměn můžeme pochopit, kde ve svém životě jsme a kam směřujeme.

Tak jsem si dovolila pro vás připravit pomocí knihy a mincí I-Ťingu věštbu na měsíc květen.

Celková věštba pro všechna znamení:

Hexagram 54 – Podřízenost (provdání). Budete mít pocit, že jste jediní na světě, kteří následují svojí původní představu, ale loajalita vás přivede na cestu pokroku. Dokážete-li se odpoutat od svého společenského postavení a dáte-li se do služeb ostatních, pak vám měsíc květen přinese štěstí. Přemožte tedy svou ješitnost, pýchu a okázalost a podřiďte se. Pak vám přestane hrozit nebezpečí pádu či nemilé konfrontace. Pokud by tento hexagram vyšel ve statické poloze, pak by jste byli chyceni do osidel začarovaného kruhu. Naštěstí se tak nestalo. A hexagram 54 se proměnil na hexagram 51.

Hexagram 51- Šok (bouře). Síla se uvolní pomocí bouře. Ta je jako ta bouřka přírodní. Pročistí vzduch a vše dá do pohybu. Pokud si však zachováte čestnost a mravní sílu, zachováte klid, pak i bouře ve vás i ve vašem okolí proběhne rychle a hladce. Zachovejte tedy postup ve všem co děláte. Nové věci či projekty, které v květnu započnete budou mít úspěch .Pusťte se tedy do práce, ale dokončujte vše co začnete. Energie bouře vám dodá i potřebnou sílu a až se podíváte za nějaký čas zpět, pak se budete jen a jen smát.

Věštba pro jednotlivá znamení zvěrokruhu na květen

Podle čínské Knihy proměn I-Ťing.

BERAN – hexagram 38 – rozpor (vzdálení)

Milý berani ve vaší stávající situaci je velký rozpor.Okolo vás jsou samé protichůdné tendence. Budete se muset přizpůsobit době a situaci, ve které jste. Pomocí kompromisu, diplomacie a mírným prosazování vašich názorů situaci zvládnete. Posuďte tedy obě strany téže mince milý berani a vyhýbejte se sporům. V květnu je nevyhrajete.

BÝK – hexagram 45 – shromáždění

Milý býci heslo v květnu pro vaše znamení by mohlo být jednoslovné a znělo by „vztahy a zase jenom vztahy“. Vy a vše okolo vás se bude odvíjet a bude spojeno se vztahy. Nejenom na bázi rodiny, ale i pracovních a společenských. Tvořte tedy vztahy, Navštěvujte společenské události, ale i rodinné oslavy. Nikdy nevíte koho a kde potkáte. Možná budete muset něco investovat či se snad i obětovat, ale v budoucnu budete sklízet bohatou úrodu.

BLÍŽENCI – hexagram 53 – vývoj (plynutí)

Vy milý blíženci položíte v květnu základy pro svojí budoucnost. Případnou kritiku využijte ve svůj prospěch. Podívejte se na sebe očima druhých lidí ze svého okolí Vašim heslem by měla být slova – morálka, čestnost a příklad pro ostatní. Tady se vám hexagram 53 proměnil na hexagram 37.

Hexagram 37 – rodina. Pokud je vše jak má být a ve správném pořadí, pak je vše v pořádku.Tedy rodina- otec, matka, svatba, dům, děti. Pokud dojde k narušení rovnováhy, pak mohou nastat potíže. A vy je budete muset řešit. A nejen vztahy a blízké rodině, ale i ve vašem blízkém okolí. To bude vaše květnová zkouška odvahy, síly charakteru i energie.

RAK – hexagram 46 – zlepšení (stoupání)

Vás milý raci čeká postup kupředu. Postupujte po malých krůčcích, na okázalá gesta není ten správný čas. Buďte důkladní ve všem co děláte a dočkáte se uznání svého okolí. Dokonce máte velkou šanci se potkat s několika vlivnými lidmi a tak vyražte do společnosti či na večírek. Nikdy nevíte koho potkáte. Hexagram 46 se proměnil díky pohyblivým čarám na hexagram 28.

Hexagram 28 – hojnost

Raci a račice zbavte se zbytečných úvah. Pročistěte energie. Štěstí přeje odhodlaným a silným jedincům. Pokud by jste se tedy milý raci ocitli v tíživí situaci, pak síla vašeho charakteru , vaše odvaha odhodlání vše obrátí ve váš prospěch.

LEV – hexagram 24 – opakování (návraty)

Milý lvi i vás čeká v květnu spousta změn. Nové věci a možnosti vás paradoxně donutí podívat se na své chyby z minulost. To bude mít za následek to, že se do budoucna poučíte a chyby již nebudete opakovat.. Pozor na zdravotní problémy, které mohou vás lvi v květnu provázet. Nebudou však závažného charakteru .I tento hexagram se proměnil na hexagram 3.

Hexagram 3 – obtížné začátky (rození)

Proměna hexagramu vám milý lvi ukazuje to jak to špatné, ve formě nemoci, může být dobré. V tomto případě vás zdravotní stav přinutí zvolnit krok a vy budete ušetření chybných kroků. Budete  mít čas si vše důkladně promyslet. Najít ve svém okolí ty správné lidi pro uskutečnění svých vizí. Držte se tedy za každou cenu svého středu. To je rada pro vás milý lvi.

PANNA – hexagram 31 – přitažlivost

Milé panny něco je ve vzduchu, že by nové nápady? Pozor, ale na iluze. Buďte realisté., aby jste se nedostali do problémů. V květnu budete moci na plno využít vesmírného zákonu přitažlivosti. I tento hexagram má pohyblivé čáry a proměnil se na hexagram 43.

Hexagram 43 – rozhodnost

Síla, které by vás mohly v květnu ohrožovat lze v tomto měsíci zcela vymýtit. Pokud budete nuceni ustoupit, pak to učiňte bez použití násilí. Ale zůstaňte pevní ve svých názorech-kompromis není na místě. Hajte pravdu vždyť je jen jedna.

VÁHY – hexagram 29 – nebezpečí (propadání)

Nebezpečí má původ ve světě lidí a v tomto světě se také projevuje. Milé vy v květnu bude vašim úkolem ustát konflikt, který se rozhoří ve vašem nitru. Ten budete muset zpracovat. Pokud však budete jednat čestně a směle, pak ho zažehnáte a překonáte všechny překážky a všechna úskalí měsíce května. Tento hexagram mi vyšel statický bez proměny a proto je situace taková jaká je bez výrazné změny.

ŠTÍR – hexagram 26 – potencionální energie (podrobení velkého)

Milý štíři vám bude v květnu bránit síla vesmíru v pokroku. Budete se muset spokojit se situací, ve které se nacházíte. Budete muset projít tedy zkouškou trpělivosti a bude pro vás lepší dát své služby do rukou toho kdo je  vašem okolí vedoucí autoritou. I vy budete podrobeni zkoušce síly svého charakteru. Věřím, že jí všichni zvládnete bez problémů, Tady se nám hexagram promění na hexagram 22.

Hexagram 22 – půvab.

Tato proměna vás opět nabádá k tomu, aby jste sami nic nedělali a nechali konat Boha. Jde o váš vnitřní rozvoj. Věci kolem vás budou spíše o formě než-o obsahu.

STŘELEC – hexagram 20 – rozjímání (pozorování)

Pozor na povrchnost milý střelci. Podívejte se lépe. Podívejte se pod povrch. Tak se stanete inspirací pro druhé.

Proměna hexagramu je na hexagram pod číslem 22 – půvab.

I pro vás tedy milý střelci platí to samé, jako pro štíry. Nechejte konat Boha. Pozor na to, aby jste viděli věci jasně, protože teď svítí slunce, ale následuje noc a temnota plná strašidel. Tak aby vás bubáci nevyděsili.

KOZOROH – hexagram 5 – záměrné čekání

Vy si milí kozorozi dejte pozor na pomluvy, ale nedejte se jimi otrávit. Nakonec pravda vyjde najevo a vy si vychutnáte úspěch. Květen bude protkán zkouškami, které budou testovat vaše sebevědomí. I poslední hexagram se nám proměnil a pohyblivé čáry nás neomylně vedou k hexagramu 63.

Hexagram 63 nás nabádá, abychom se  drželi v rovnováze. Nepodléhali iluzím a netečnosti. Dávali si pozor na nízké energie rozkladu a korupce.

Tak to je trochu jiný výklad na měsíc květen. Možná se vám zdá trochu komplikovaný, ale věřte mi, že ten kdo se naučí pracovat s mincemi a knihou proměn, ten získá jiný pohled na problém, který řeší, Vidíte, že se mnoho věcí prolíná všemi znameními. Květen podle I-Ťingu bude plný zkoušek našeho charakteru. Někteří budou postupovat rychle kupředu a jiní dostanou oddychový čas, aby si utřídily myšlenky až jejich čas na postup nastane.Já nám přeji, abychom mi všichni společně v těchto zkouškách uspěli a měsíc lásky a květin byl nakonec přeci jen tím měsícem radostným.

S láskou Jarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , , , , a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.