Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho)

Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si při tom, že se nám líbí, máme ho rádi a přitahuje nás.

Univerzální láska není tím samým. Je to ten nejvyšší druh energie, která plyne odevšad a je všude. Tato energie má ohromnou moc. Pokud ji cítíme, naplní nás. Je to nejvyšší druh energie, která plyne pořád a je všude. Moc měnit nás i naše okolí.

Říkáte, že milujte, ale všimněte si..

Jste žárliví? Láska nezná žárlivost. Určitě vám nevadí, pokud váš přítel/přítelkyně hovoří s jinými ženami/muži? Tak, jako vy, i on, či ona má právo na přátele.

Jste trpěliví? Láska je trpělivá. Líbí se vám, ale vy první krok neuděláte a čekáte, kdy si vás všimne a plánujete, jak vás pozve na rande a spoustu dalších věcí… Pokud plánujete, trpěliví nejste.
Očekáváte od něho/ní něco? Musí splnit to a to a chovat se tak a tak… Láska nemá očekávání, jeden druhého přijímá bez podmínek.

A je to ještě těžší, neboť láska se přátelí s pravdou. Vše snese. Všemu věří, vždy vidí naději, vše vydrží. Láska je věčná. Říkáte, miluji navěky, ale zradu byste neprominuli. V momentě kdy se ozve: „Co je to za hlouposti?“, se ozval největší přehlušovač lásky, rozum.

Co je tedy láska?

Láska je nejvyšší druh energie. Je lehounká, víří, vznáší se a je všude kolem. Ale není lehké se na ni napojit. Je potřeba vyčistit mysl, zbavit se agresivity, uzurpátorství, strachu. Aby se cítila láska, je potřeba odpustit druhým lidem. Není lehké pocítit bezpodmínečnou lásku a naplnit se jí.

Jak můžete cítit lásku?

Začněte tím, že budete tolerantní. Mnohokrát započínáte kritizování a oceňování. Přestaňte. Uvědomte si, proč to děláte. Každý má právo být jiný, myslet jinak. Odpovídáte pouze za sebe a můžete změnit pouze sebe. Tolerujte druhé. Jednoduše vyslechněte a tolerujte.

On má právo křičet a ona má právo lhát. On se možná cítí silný a ona chytrá, ale neumějí to jinak a proto lžou a křičí. To není důležité. Prostě je přijměte takové, jací jsou.

Asi si potom všimnete, že jsou lidi přejícní, vlídnější. Všímáte si jejich dobra a pozitivních věcí a nehledíte na to, kdo je vzteklý a kdo tvám chce ublížit.

Naučte se mít rádi sami sebe

Všimnete si, že pokud budete tolerovat druhé, nakonec začnete milovat. Napřed sebe samé. Egoisticky? Vůbec ne. Pokud nebudete akceptovat a mít ráddi sebe samé, těžko budete mít rádi druhého člověka. Budete v něm hledat to, co chybí vám. A nakonec se stanete uzurpátory.

Milujete a on ne

Často se stává, že jeden miluje a druhý neopětuje tyto city. Co pak s takovým citem, který v sobě nosíte? Nemožnost realizace takovéhoto citu na pozemské pláni, vzbuzuje roztrpčení. Někoho velmi milujete a on vaše city z nějakého důvodu neopětuje. Nikoho nelze nutit k lásce.

I když často se lidi chovají, jako by to šlo. Všechny ty tanečky kolem, aby se za každou cenu dotyčná osoba dobyla, protože jedině tak má život smysl, jsou povětšinou liché. Dobyvatelé jsou potom podráždění, rozčarovaní, v depresi a nemohou na objekt svého zájmu přestat myslet.

A tak často raději na cit lásky zanevřou nadobro, uzamknou svá srdce, pohřbí každý závan lásky a ze strachu z další bolesti se stávají chladní a mrzutější…

Pokud v sobě máte cit lásky, nepohřbívejte ho a ani nezadržujte.

Zaděláváte si tím na trápení. Odmítáním cítění se stáváte chladnou. Soustřeďujete se na svou prázdnotu, kterou jste chtěli vyplnit skutečným svazkem s dotyčným, či dotyčnou. Možná za každou cenu. Vycházíte z toho, že pokud tak strašně milujete, tak přece jenom naplnění lásky (svazek) vám dá úplné štěstí a spokojenost. Toužíte ho/ji vlastnit (on je můj/ona je moje).

Energie lásky není uzurpátorská. Uzurpátorství lásku zabíjí, omezuje, přikazuje. Nejdůležitější se stávají očekávání, která jsou vymáhána ve vztahu k partnerovi a pocit nespokojenosti, pokud ta očekávání partner (příkazy) nesplnil.

Pokud partner lásku neopětuje, změňte tok energie

Zadržování energie lásky v sobě (pokud chybí vztah) může způsobit bolest a pocit ztráty, které mají svůj původ v rozumu. Také směrování tohoto proudu lásky k člověku, ke kterému ji cítíme, leč neopětovaně, také není ideální!

Pokud má dotyčný své srdce uzavřené, může se vylekat takovéhoto přílivu lásky a začít unikat. Změňte tok energie. Zanechte plánování toho co bude, pouze se nechte prostoupit touto energií lásky a dovolte, aby skrze vás prostoupila do celého světa. Vyzařujíc tuto čistou energii, přitáhnete si podobnou. Pokud potkáte člověka s podobnými, či totožnými vibracemi, začnete otvírat své srdce a nechcete nic na oplátku. Stačí, že je, že ho vidíte, že se směje.

Cítíte lásku a přijímáte ji takovou, jaká je za všech okolností.

Pokud jste ve vztahu a jeho/její cit se náhle kamsi vytrácí, opět přesměrujte svou energii. Dovolíte tak druhému, aby mohl sám začít vysílat sám směrem k vám.

Pokud je totiž vaší energií zahlcen, může mít sklon unikat. Přestaňte očekávat a vyžadovat splnění. Umožníte druhému, aby se sám projevil. Pokuste se také naslouchat druhému. Zjistěte, co vlastně chce a co mu chybí.

Přestaňte tlačit svou představu a poslouchejte, po čem touží. Pokud přestanete očekávat a vyžadovat, umožníte tomu druhému, aby vyslal svou vlastní energii.

Pro Kartářky světla s láskou Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

 

Foto: Shuttertock

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...

Magické rituály: Kouzelná zahrada

Dobrá zpráva je, že žádnou zahradu vlastně ani nepotřebujete. Kouzlit můžete s rostlinami, které máte za okny a na balkonech. Málokdo pozná, že je tám ...
/ Články, lidová magie

Jsou dva. Kterého si mám vybrat?

Někdy jste dlouho samy. Neukáže se nikdo, kdo by vás zaujal, není někdo, s kým byste se chtěli vídat a náhle se někdo objeví. A ...