Cvičení pro zdravou duši

Sdílejte nás:

Únava, smutek, špatná nálada… Na podzim u mnoha lidí nic neobvyklého. Naštěstí existují techniky, jak si můžeme pomoci sami a snadno.

Starodávné japonské umění Jin Shin Jyutsu (čtěte džin šin džucu) je téměř zázračným léčitelem snad všech fyzických i psychických obtíží. Metoda je rychlá, bezpečná, pohodlná a hlavně – bez vedlejších účinků.

Silhouette young woman practicing yoga on the sunset beach. Tranquility and concentration.

A zadarmo. Jin Shin Jyutsu je šikorospektrá metoda, tedy pomáhá při jakémkoliv onemocnění. Ať už těla, nebo duše.

Ověřeno staletími

I když možná o téhle metodě slyšíte poprvé, rozhodně nejde o žádnou novinku. Jin Shin Jyutsu tu bylo už před narozením Buddhovým i Mojžíšovým. I před vznikem Kodžiki (Kronika dávných příběhů z roku 712). Po spoustu pokolení se odevzdávaly Klíče k pokladům Jin Shin Jyutsu z generace na generaci ústně.

Postupně tyto klíče bledly a nakonec se prakticky pravé poznání tohoto umění ztratilo. Mistr Džiro Murai znovu objevil v Japonsku tyto staré poklady počátkem roku 1900, kdy metoda jemu samotnému zachránila život. Od té doby se metodou aktivně zabýval ve prospěch celého lidstva.

O co tedy jde?

Vše je založeno na teorii, že energie proudí tělem. Nauka definuje celkem 26 párových „bezpečnostních zámků energie“, kterými energie protéká. Když je některý zámek blokovaný, mohou vzniknout zdravotní problémy spojené s bolestí.

Pokud ale v jeden okamžik zmáčkneme dva z těchto bodů, nastartuje se koloběh energie a potažmo i celá samoléčba. Cílem této metody je tedy odblokování či odemknutí těchto „zámků“. Tím také tělu navracíme přirozenou rovnováhu.

Pomozte sami sobě

Jin Shin Jyutsu pomáhá při léčbě fyzických potíží (zhoršené trávení, revmatismus, problémy močového měchýře, špatná činnost jater) i psychických problémů (stres, nervozita, agrese). Může pomoci v době smutků, rozchodů i nepohody. Nejsnadnější a pro začátečníky ideální jsou hmaty rukou – při nich jednoduše uchopíte prsty jedné ruky prst na ruce druhé.

Pokud například chcete odbourat úzkost, vyzkoušejte hmat palcem. Ukazováček je zase schopen pomoci odstranit strach. Prostředníček potlačuje vztek. Prsteníček pomáhá překonat smutek. Malíček zodpovídá za srdce a mírní panické stavy. Provádět tyto hmaty můžete prakticky kdykoliv, když máte volnou chvilku. Nestojí to téměř žádný čas, ale zato vědomě pracujete na sobě i svém podvědomí.

Kde se Jin Shin Jyutsu naučit?

Těžko budeme popisovat, kterak všechny hmaty provádět. Ale můžete zajít do centra čínské medicíny nebo si koupit nějakou knihu z dostupné literatury. Na Jin Shin Jyutsu se dokonce pořádají i speciální kurzy. V případě zájmu jej pro vás rádi, v rámci vzdělávacího programu, otevřou i Kartářky světla.

MonikaKlidný den přeje Monika