Charisma osobností, o čem vypovídají?

Sdílejte nás:

Kartářka MarieJak začít tentokrát? Mám-li nápad napsat článek, mám-li konkrétní téma, nemusí se mi dařit napsat úvod a titulek. Profesionálové to umí, i když někdy titul je zavádějící. Známe to. Takto ale postupovat vědomě nehodlám, tj. použít zavádějící titulek.

Pozorní čtenáři vědí, že se zúčastňuji esoterických akcí, získávám tam nové zkušenosti, ale setkávám se tam i s přáteli, klienty, ale i s vystavovateli. S těmi, kteří putují od výstavy k výstavě, se častěji či méně setkávám. S někým se přátelím víc, s někým se jenom pozdravím, s někým se míjíme. Jsou disciplíny a jejich zástupci, jež jsou mi srdci blíž, některé oblasti mě zatím neoslovily, není pro ně vhodný čas, nebo se jim cíleně vyhýbám. To není nic zvláštního. Umění si vybrat existuje, a proto ho používám.

K čemu nemám úplně blízko, jsou nejrůznější obrázky, mandaly a rezonátory. Je pravda, že výjimka potvrzuje pravidlo a od jedné výtvarnice naopak přijímám dárky, kupuji si její produkty. To mě oslovuje, vnímám jemnou a laskavou energii, jako má autorka daných děl. Je rovněž pravda, že se přátelím s některými autorkami mandal. Vím, že mandaly pracují, ale prostě to tak stále jde okolo mne.

Charismatická energie

Také na zmíněné výstavy jezdí jedna paní, o té bude můj příběh. Maluje obrázky s esoterickou tématikou. Ještě jsem se u jejího stánku nezastavila, nikdy jsem neměla stolek vedle ní, ale když se potkáme, vnímáme se, pozdravíme, prohodíme pár slov.

Když jsem odjížděla z poslední akce, na zastávku MHD přišla tam tato paní. Přiznám se, že přesně nevím, jak se jmenuje, takže nebudu uvádět ani náhradní jméno. Bylo by to zavádějící. Paní zůstane anonymní. Cestou na nádraží jsme si povídaly, věděly jsme, že pojedeme do Prahy shodným spojem. Tam jsem na ní počkala a na metro jsme šly společně.

Povídaly jsme si. Když jsme si v metru našly vhodné místo, usadily se, najednou jsem měla možnost vnímat její laskavou energii, kterou oplývá. Musím říci, že mě to hodně překvapilo, ale byla jsem za to samozřejmě velmi ráda. Byla jsem ráda, že skromně vyhlížející paní je tak vyzrálá osobnost.

To co vyzařujeme, příznivou auru si totiž nekoupíme, nevyčarujeme, nepřesvědčíme o tom ostatní, ale získáme poctivou prací sami na sobě. To je spravedlivé a cenné. V tom je smysluplná duchovní cesta. Stručně řečeno, máme-li tuto charismatickou energii, potom se od toho vše odvozuje, tj. zdraví, štěstí, kvalitní vztah a život sám.

Musím říci, že mi ve společnosti této dámy bylo dobře. Ona měla výstupní stanicí z metra dříve, takže jsme se rozloučily a mě zůstal pěkný pocit ze setkání. Vím, že tato dáma žije, co ví a umí, že je esoteričkou stále. To se pozná. Pokud by se chovala jenom tak na výstavách, nebo když je vidět, potom by takovou laskavě vyzařující energii neměla.

Cestou jsme si stačily některé poznatky sdělit, i to, že je stále nucená jezdit na kontaktní akce, aby lidé o její práci věděli. Potřebuje se stále prosazovat, zůstávat v povědomí klientů. Pochlubila se, že dostala i zajímavou nabídku nakreslit pro děti ucelenou řadu obrázku. Mají zobrazovat jednotlivé cviky pro mě, nebo energeticky tyto cviky podpořit, harmonizovat. Víme, že například jóga a jednotlivé ásany podporují energetickou pružnost, ale mají kvalitní vliv i na ostatní tělesné orgány, svaly apod.

Podobně je tomu i u dalších disciplín, jako je tai-chi atd. Zaujalo mě to. Moc jí to samozřejmě přeji. Každý máme radost, když se nám profesně daří. Moc jí to přeji, protože v této oblasti, kterou si vybrala, není jednoduché oslovit cílovou skupinu lidí. Na tomto příběhu je vidět, že se trpělivost vyplatí, že vibrace, které vyzařuje, jí zpětně přináší odměnu. Cesta se našla.

Další zajímavé setkání s charismatickou osobností bylo také na další výstavě. Pořadatelé si cíleně vybírali vystavovatele, přednášející a prodejce. Věděli, že harmonický celek bude mít velmi příznivý vliv na výsledek akce, spokojenost všech. Byl také pozván pan Zdeněk. Nebudu přímo popisovat jeho styl práce, ale jenom to, že jsem v jeho přítomnosti byla poprvé. On běžně na podobné výstavy nejezdí, ale v médiích s ním určité rozhovory byly.

A z nich ho znám. Jenom jsem ho na zmíněné akci potkala osobně poprvé. Jak sem šla sálem, vnímala jsem nádhernou energii, nevěděla jsem, kde se vzala. Najednou jsem ho viděla. Úplně mě to zastavilo, abych se v té atmosféře zdržela o několik vteřin víc. I to byl velmi příjemný zážitek. Opakoval se ten den ještě jednou.

Pracujeme-li na rozvoji své energie, potom se výsledek dostaví. Je moudré, když s tím umějí pracovat i ti, jež sestavují pracovní kolektivy, řídí je. Pakliže je harmonie mezi spolupracovníky, ale i v rodině, ve společnosti, potom výsledek činností to pozitivně ovlivní. Kéž bychom to víc uměli utvářet.

Každý jistě ve svém okolí máte dostatek charismatických osobností, nebo jimi jste sami. Takže jistě víte o čem píši, co stojí za připomenutí.

Vaše kartářka Marie

 Moderní svět aneb Nová doba ezoterická