Věštba pro rok 2018

Když se dívám na rok 2018 vychází mi tarotová karta Měsíc. Je to zkoušková a karmická karta. Karta volby mezi tím co se má a tím, co by se chtělo. Hodně věcí se uzavře, aby vznikly věci nové. Tento rok bude mít rychlý spád a hodně nových událostí. Lidé, kteří si chtějí ustát své, nesmějí učinit ani krok vedle a držet se vytyčeného cíle. Šťastní budou ti, kteří si uchovají svoji vnitřní čistotu. Svoji odměnu získají  v roce následujícím. Lidi, kteří nepochopí, že v tomto roce se nevyplácí porušovat pravidla, čekají těžké zkoušky. Kdo podlehne iluzím, zákonitě zapláče.

V průběhu roku přejdeme podle čínského horoskopu z nadvlády ohnivého kohouta do doby zemského psa a ten si vše hlídá. Nemá rád nepoctivost a proto se můžeme těšit na různá větší překvapení. On je horlivým zastáncem řádu a pořádku. Vybavuji si pohádku Mrazík, kde loupežníci vyhodili do vzduchu své klacky a ty se jim po nějaké době vrátily zpět. V tomto roce některým, když sotva vyhodí, hned dostanou ránu zpět. Těm, kterým se to nestane ihned, budou sklízet jistojistě v příštím roce. Aby lidé šli dopředu, musí být přizpůsobiví a flexibilní, jinak je čeká podobný osud jako dinosaury. Změna je život. A změna nutně neznamená to špatné, ale posouvá vpřed.

Tyto energetické vlivy se budou prolínat ve všech sférách. Ve vztazích bych byla opatrnější v lednu -únoru s myšlenkou na to, že lež má krátké nohy a podvádět se nevyplácí, ani manželky, ani milenky. Kdo to pochopí, bude mít milou společnost – štěstí. Jaro ve vztazích se bude tvářit velmi přívětivě plejádou nabídek na nová seznámení. Stále platí staré známé, že lež má krátké nohy a nemá smysl si hrát na prince na bílém koní, když skutečnost je někde jinde. Takový princ s největší pravděpodobností skončí někde na kupce hnoje. Horké léto ve vztazích bude úrodné na splněná přání. Nostalgický podzim prověří sílu nových vztahů a i pro ty dlouhodobější platí, kdo to vydrží, toho jen tak něco neporazí.

 Na zdraví se vyplatí být opatrní více, než kdy jindy. Co v minulosti skončilo jenom jako drobnost, může při nedůslednosti narůst do nepříjemných rozměrů. Vyplatí se nic nepodceňovat a zajít si k lékaři včas. Ušetří to bolest i čas. Prohřešky proti zdravé životosprávě budou mít mnohem větší dopad než v minulosti.

Práce se v roce 2018 ošidit nedá, i kdyby se chtělo. Bude hnát lidi dopředu do nových projektů a přitom nutit hlídat si zadní vrátka. Nikde se nedá oklamat. Je dobré držet se započaté cesty. Pohyb financí můžeme očekávat  koncem léta.

Zemský živel

Býk

Ženám v Býku v roce 2018  v citové sféře přichází radost, nové příležitosti, pocit jistot. Na druhou stranu je dobré, aby si ženy v Býku daly pozor na případné sokyně nejen v soukromých vztazích, ale i ve společnosti a na pracovišti. Pokazit vztahy na základě zavádějících a nesprávných informací si mohou jen ony samy. Finance budou hvězdy Býkům přát, ale i v Bibli je psáno: „Přičiň se člověče a bude ti dáno.“ Bez vaší aktivní práce na zlepšení finanční a majetkové situace vám z nebe nic nespadne.

Panna

Vztahy pro pany v roce 2018 budou zpočátku vrtkavé, nestálé a proměnlivé, aby až v podzimních měsících přišlo milé překvapení. To může vyústit v naplnění vašich tužeb. Pracovní linie v základě kopíruje tu vztahovou. Čili zpočátku roku může být na pracovišti jistý chaos a výkyvy, které se koncem roku zklidní a vytříbí. Pro Panny  toto období znamená trénink trpělivosti a tolerance především samy k sobě.

Kozoroh

V lásce Kozorohy čekají začátkem jara změny. Ty mohou přinést do jejich života jak nové lidi, tak ukončení starých, nefunkčních vztahů a hlavně to sebou přinese změnu jejich postojů. Pokud bude celá první polovina roku 2018 vypjatá a náročná, ta druhá říká: „stálo to za to“. Ve financích mohou mít Kozorozi zpočátku roku strach, ale bude se jednat pouze o subjektivní pocity, protože z objektivního hlediska jim nic chybět nebude. Měli by být ovšem opatrní, protože se v jejich blízkém okolí může najít hodně lidí, kteří by si chtěli přivlastnit to, co Kozorozi budou vytvářet.

Živel Ohně

Lev

Lvů bude zpočátku roku 2018 všude plno. Ve společnosti, v práci i v soukromí. Na přelomu zimy a jara přijde drobný výkyv, kdy si budou řešit hlavně finanční a úřední záležitosti, aby se potom zase vesele rozběhli a zase jich bude  všude plno. V listopadu by měli být Lvi opatrnější ve finančních záležitostech a v mezilidských vztazích.

Střelec

Pro Střelce bude rok 2018 výzvou ve vztazích. V nich si projdou řadou zkoušek jak v práci, tak v soukromí. V roce 2018 by rozhodně neměli podceňovat signály možného zhoršujícího se zdraví. Karty říkají, že bude dobře těm, kteří si budou umět uchovat své čisté sluníčko ve své duši.

Beran

Pro Berany bych z celého roku vypíchla jako nejproblematičtější období léto. Tam by neměli udělat ani krůček stranou jak v soukromých vztazích, tak i na pracovním poli. Přijdou jim zajímavé nabídky na různé investice. Bylo by dobré, kdyby při zvažování pro a proti použili nejen rozum, ale i svůj instinkt.

Živel Vody

Rak

Milí Raci, v první polovině roku 2018 vás může okolí štvát více, než kdy jindy. Budete přecitlivělí, budou na vás dotírat vnější vlivy a všechny tyto energie odezní v létě, kdy si můžete zaslouženě oddechnout. Nic však nespadne samo z nebe, budete se muset tuze přičinit. Pak si můžete oddechnout, abyste na podzim přivítali ještě malé ozvěny jarních starostí. Karty vám doporučují uchovat si humorný nadhled a nenechat si brát svoji dobrou náladu druhými lidmi.

Štír

Štíři by si měli zpočátku roku 2018 nejvíce střežit veškeré své jistoty. Až teprve jarem se budou dostávat z tenkého ledu na pevnější zem. Zbytek roku potom pro ně může být ziskový na všech úrovních. Jenom na podzim s přibývajícím chladným počasím se jim mohou připomínat předjarní trable.

Ryby

Cokoliv si budu chtít Raby plánovat v roce 2018 bude dobré vyčkat s realizací přinejmenším do dubna. Tam přijde výrazná změna energií a bude jim přáno. Vztahově to vypadá krásně na začátku roku, potom už prosím našlapujte velmi opatrně a více se otevírejte až v teplejším období. Čeká vás hodně cest, vybírejte si opatrně společnost, se kterou budete své zážitky sdílet. Vcelku vás čeká velmi úspěšný rok.

Živel Vzduchu

Vodnář

Vodnáři budou mít začátek roku 2018 plný lásky, aby poté přišlo rozkolísání. Tehdy bude potřeba neřešit věci horkou jehlou, ale vyčkat, protože ráno je moudřejší večera. V létě jim bude mimořádně přát Fortuna, aby jim na podzim zase nějaké uspořené penízky pomohla utratit. Výdaje však půjdou více na soukromé věci. Bude přáno i těm tvořivým konečně zrealizovat své nápady.

Blíženci

Blíženci budou začátkem příštího roku zářit. Vlna těchto příznivých energií by jim měla vydržet až do konce léta, kdy s diplomacií a grácií sobě vlastní vyberou i menší výkyv. Potom budou i nadále vesele okouzlovat své okolí dál. Zároveň je čeká rok plný práce, velmi nenápadných bojů s nepřejícím okolím.

Váhy

Váhy v příštím roce pokračují v započaté práci a záležitostech. Pak je budou lákat dálky a nové obzory a možné změny v práci. Váhy budou mít celý příští rok neobyčejně rozcestovaný. Do toho všeho se jim budou plnit přání v citové oblasti i když nepřináší stálost. Ta přijde až příštím rokem. Těžkou hlavu mohou mít s vydáními, tyto výdaje ovšem budou pro dobré věci a mnohokrát se jim zúročí. Také je neminou vydání v úředních záležitostech s dobrým koncem. Měly by věnovat zvýšenou pozornost starším lidem ve svém okolí, kteří mohou mít zdravotní problémy a sami to nebudou chtít řešit.

S přáním lásky a štěstí v celém novém roce Helen Stanku

 

 

 

 

Karta týdne 6.11.-12.11. Spravedlnost tmelí protiklady

Magická tarotová karta Spravedlnost umí napravovat. Spravedlnost pomůže splatit staré dluhy, nebo získat to, na čem vám záleží. Nic se ...

Proč se mi o něm jenom zdá?

Sen o vašem bývalém příteli vás připravil o váš klid. Vzbudila jste se rozrušená a srdce vám buší ostošest. Jste ...

Co nám sdělují naši zesnulí skrze sny

Také vás vaši blízcí kontaktují skrze sny? Paní Milka se mne ptala:“ Viete mi povedať, čo znamená, ked´ sa mi ...

Může být vaše láska karmická?

Karmická láska je jeden z nejsilnějších citů, který si můžete přinést z předchozích životů. A vůbec to nebývají jednoduché vztahy ...

Víkendový horoskop 18.8.-20.8. Mars vám protáhne tělo a Luna usmíří rozbouřené vody

Někteří si mohli představovat poklidný a lenošný víkend, z toho je ale probere Luna v konjunkci s Marsem. Vlna aktivní ...

Jste stará, mladá nebo zralá duše?

 Nedejte se mýlit, tohle rozhodně není o věku. Ani vaše postavení, zajištěnost, moc, majetek, či chudoba, prohry i úspěchy nehrají ...

Andělský horoskop od 17.8. do 16.9.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel Jedete na vlně úspěchů, tak se nebojte být otevření a nedrže ...

Horoskop na leden 2018

Beranům jde štěstí v lásce. Býci se mohou v lednu zbavit zlozvyků. Blíženci by měli odhodit zábrany. Raci by měli trochu ubrat. Lvům se doporučuje klid. Panny budou v pracovním nasazení. Váhy mají být opatrné na zdraví. Štíři by se měli zamyslet. Střelci budou klidnit žaludek. Kozorozi si budou řešit partnerské krize. Vodnáři to nemusí přehánět s prací. Rybám jde úspěch.

Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste.
Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodnější.

Když v lednu včely vyletují, to nedobrý rok ohlašují.

 

BERAN 21.března až 20. dubna

V novém roce budete úspěšní takřka ve všech aktivitách. Splní se vám to, po čem již delší dobu toužíte. Nastává ideální doba ke změně zaměstnání i finančním investicím. Neztrácejte optimismus, začátek roku bude trochu rozporuplný, nezapomeňte mít emoce pod kontrolou. Nezadaným přeje štěstí, jen nezůstávejte sedět doma a choďte do společnosti, váš šarm přitáhne toho pravého.

BÝK 21. dubna až 20. května

Přestaňte přešlapovat na místě, čas plnění vašich přání nastal. Poslouchejte svoje srdce, nechte se vést intuicí a dojdete cíle. Důležitá je trpělivost. Po zdravotní stránce se zaměřte na plíce a průdušky, právě přes ně přijímáte ze vzduchu velké množství životodárné síly. Otužujte se a choďte hodně do přírody. Je vhodná doba pro zbavování se zlozvyků.

BLÍŽENCI 22. května až 21. června

Závěr roku byl trochu hektický, nezapomínejte na odpočinek. Buďte nakloněni novým setkáním a nebojte se dát průchod svým citům. I velmi stydliví lidé by měli odhodit zábrany, neboť mají velkou šanci seznámit se se zajímavým partnerem. V pracovní oblasti budete muset naplánovat realizaci nějakého dlouhodobějšího úkolu. Zabere vám to nějaký čas.

RAK 22. června až 22. července

Uberte na sebevědomí, vyvarujte se sebestřednosti, naopak přidejte na vstřícnosti a citlivosti vůči svému partnerovi. Na druhé lidi se nedívejte s odstupem a pohrdáním, nevíte, kdy koho budete potřebovat. Pozor na zbrklost, věnujte se nenáročným sportovním aktivitám. Nezapomínejte pravidelně odpočívat, máte sklony ke zbytečnému přeceňování svých sil, což může mít za následek vyčerpání a s tím spojené zdravotní potíže.

LEV 23. července až 22. srpna

Neriskujte, nezapomínejte odpočívat a nenechte se vyprovokovat k hádce či konfliktu. Nezanedbávejte svůj zdravotní stav a nezapomeňte na přísun vitaminů. Vyhýbejte se přílišnému rozčilování, spěchu a dbejte na dostatečný odpočinek. Neodkládejte již dále nevyřešené problémy, urovnejte mezilidské vztahy, odstraňte z vašeho nitra zášť a začněte řešit to, co stále odkládáte.

 

 

PANNA 23. srpna až 22. září

Čeká vás hodně práce, kterou budete muset obhájit. Očekávat můžete i finanční problémy. Nepodceňujte varovné signály počínajících nemocí a svoje zdravotní problémy řešte včas. Věnujte se zdravé výživě, relaxaci a meditacím, posílíte tak vnitřní harmonii. Ti, co nemají stálé partnery, mohou koncem měsíce potkat zajímavé a velmi přitažlivé jedince.

VÁHY 23. září až 23. října

Nenechte se vyprovokovat a nezapomínejte, že každý střet a agrese přinese potíže a zastaví váš postup vpřed. Již začátkem měsíce se mohou objevit zdravotní problémy, se kterými jste vůbec nepočítali. Přinutí vás přehodnotit dosavadní život. Je důležité posilovat odolnost organismu, nezapomínejte na pohyb, zdravou stravu a věřte alternativním metodám léčby.

ŠTÍR 24. října až 22. listopadu

Zamyslete se nad sebou a svými city k nejbližším osobám, trochu pokory a projevené úcty se vám mnohonásobně vrátí. Menší dobrodružství prožijete koncem měsíce. Zájem o vás projeví někdo blízký, který o vás tajně sní. Ale rozum do hrsti, pokud jste zadaní, nemuselo by to dobře dopadnout. Zraněné a neoptované city by se mohly proměnit na nenávist.

STŘELEC 23.listopadu až 21. prosince

Mírněte se v nakupování, šetřete nejen penězi, ale i svými silami. Začátkem měsíce vás mohou potkat drobné zdravotní problémy, které jsou způsobeny přejídáním a nedostatkem pohybu. Stačí pár dnů držet půst či dietu, žaludek se zklidní.  Začátek roku je vhodný k řešení vztahů. V posledních měsících se mezi vašimi blízkými objevilo nedorozumění a napětí. Je čas si vše vyříkat.

Věštírna Kartářek světla

KOZOROH 22. prosince až 20. ledna

Váš život se uklidní až poté, co si v sobě ujasníte svoje životní priority. Nezanedbávejte pravidelné preventivní prohlídky a nepodceňujte bolestivé příznaky nemocí. Pravděpodobně vás nemine partnerská krize. Příliš si idealizujete svého partnera a necháte si od něho mnohé líbit. Měli byste se ohradit proti chování, které se vám nelíbí. Koncem měsíce se objeví zajímavá pracovní příležitost.

 

VODNÁŘ 21. ledna až 20. února

Neměli byste to přehánět s pracovním nasazením, nepřepínejte se tolik. Není nutné mít splněno hned. Nezanedbávejte svoje blízké, věnujte se více rodině, která pro vás bude oporou a zdrojem pozitivních podnětů. Snažte se být vnímavější k pocitům svého partnera a více mu naslouchejte. Nebojte se navazovat nové kontakty, nezadaní mají velkou šanci najít si vhodného partnera.

 

 

 

Horoskopy- Věštírna Kartářek světla

RYBY 21. února až 22. března

Čekají na vás nové šance a možnosti. Dořešíte staré záležitosti a otevře se vám nový svět. Nebojte se změny, štěstěna vám bude nakloněna. Vaše dobré duševní rozpoložení vám přinese úspěch, ale nezapomínejte na pohyb, začněte s posilováním či sportem. Působíte velmi přitažlivě a to vám také pomoci přinést příznivé změny. Všechny minulé krize budou zažehnány.

Věštění s voskem

Nejenom vánočním zvyklostem patřívalo i věštění z vosku. Vosk se rozehřeje a lije se do nádoby se studenou vodou. Na  hladině se takto vytvoří různé zvláštní tvary, z  nichž se pak věští budoucnost.

Někde vosk lili skrze dírky ve větších klíčích, aby odemkly tajemství. Celé to umocnili tím , že se věštilo nejenom ze tvarů na hladině. Pokud je miska skleněná, dá se před ní zapálená svíčka a vosk na vodě vrhá v šeru stín na protější zedˇ.  I podoba stínů se využívá pro věštění.

Celý příspěvek