Barevná terapie

Sdílejte nás:

Ať chceme nebo ne, barvy na nás působí v každodenním životě a ovlivňují naše chování. Donedávna byla sice barevná terapie doménou léčitelů, ale dnes už ani moderní věda nepopírá, že má něco do sebe. Používá se jak na léčbu psychických problémů, tak třeba i v porodnictví, kde díky modrému světlu zbavuje děti novorozenecké žloutenky.

Celý příspěvek

Seminář: Aktivace třetího oka

Sdílejte nás:

Helen Stanku a Miroslav Musil vás zvou na jednodenní seminář:

Helen Stanku Miroslav Musil

Aktivace třetího oka

který pořádáme

  • Kdy?       dne 7. května od 10 do 14
  • Kde?       Mostecká 16, Praha 1
  • Cena?    3000,– Kč
  • Přihlášení: treti.oko@email.cz (ideálně co nejdříve, kapacita omezena)
  • Co vás čeká?

V průběhu čtyř až pěti hodin vás čeká trocha teorie, hodně praxe, posílení vaší intuice a praktická cvičení, jak intuici využívat v běžném životě.

„Třetí oko – návod pro začátek“ záznam z Brněnské televize B-TV:

Co je to třetí oko?

Podle indické tradice je třetí oko energie umístěná uprostřed čelní kosti v dutině mezi čelem a mozkem. Jeho hlavními vlastnostmi je „vnímat“, „vědět“ a také  „ovládat“. Náš tělesný zrak je nástroj, jímž vnímáme hmatatelné věci, zatímco třetí oko umístěné nad obočím a mezi oblouky nám poskytuje schopnosti intuitivně poznat věci, které nemůžeme doložit ničím konkrétním.

V běžném životě mluvíme o „předtuchách“, kdy víme něco, co nedokážeme rozumově vysvětlit. Často se k potenciálu, který třetí oko osvětluje, stavíme slepě. Díky své souvislosti s vyššími funkcemi vědomí je čakra třetího oka psychickým nástrojem, který nám připomíná, že vše, co vidíme, slyšíme, čicháme, hmatáme nebo chutnáme, započalo jako vnitřní vize či „vhled“. V ezoterické oblasti se intuice podobá světlu, přicházejícímu do mozku, které může doprovázet vnitřní obraz.

Pojmem třetí oko označujeme bod mezi obočím v oblasti šesté čakry. Nalezneme ho i tak, že nad obočím spojíme ukazováčky obou rukou. Vnímavější lidé v tom místě mohou cítit někdy i lehounké šimrání zevnitř. Třetí oko je sídlem intuice, a některé prameny uvádějí, že bez jeho aktivace není možný náhled do budoucnosti. Jedná se o fenomén, který je zmiňován v historii napříč různými kulturami. Podle vědeckého výkladu se jedná o žlázu s vnitřní sekrecí, zvanou šišinka mozková neboli epifýza.

Tento orgán je umístěný uprostřed mozku. Je to endokrinní žláza, která mimo jiné své funkce produkuje spánkový hormon melatonin.  Schopnost mimosmyslového vnímání spojují staré civilizace i novodobí mystikové s činností a takzvanou aktivací třetího oka, jehož sídlem je právě stejné místo, kde se nachází zmiňovaná epifýza.

Trocha historie

třetí oko

Zřejmě nejstarší zmínku o třetím oku nalézáme ve Starém Egyptě. Z Egypta je známý symbol Hórova oka. Bůh Hor je ve starověkém egyptském náboženství symbolem boje Světla proti Temnotě a nabádá ke spravedlnosti. Dle legendy při soupeření s tyranem Sutechem (také Sethem) ztratil bůh Horus oko (nebo obě oči), a tak stvořil další, přímo na čele uprostřed mezi obočím. To mu posléze umožňovalo vidět to, co je běžným očím skryto.  To, co se nachází pod povrchem věcí a událostí. Takzvané Hórovo oko dohlíželo nad náboženskými obřady a zákony. Další nejstarší zmínky pocházejí z povodí Indu. Nositelem třetího oka je zde Bůh Šiva, který představuje nejvyšší moudrost, pochopení zákonitostí světa a  nadpřirozené schopnosti. Někdy je nazýván také Trinetríšvara = Pán se třema očima. Bůh vášně Káma byl spálen třetím okem Šivy, když se jej snažil přerušit v meditaci.

V křesťanské tradici je starozákonní bůh zobrazován jako oko v trojúhelníku s paprsky kolem. Ve védské tradici je třetím okem šestá čakra. Symbolizuje emoční inteligencí, intuici, intelektuální schopnosti, poznávací funkce. Díky této čakře můžeme slyšet hlas vyššího já a vidět různé vize.

Další, velmi staré zmínky o třetím oku jsou na staroindických tabulkách z okolí Mohendžo-Dára datované přibližně do pátého tisíciletí před naším letopočtem. Zmínky z Tibetu jsou údajně ještě starší. Úlohu třetího oka znaly všechny starověké i novověké velké civilizace. Zdůraznění vlivu třetího oka se táhne lidskými dějinami až po současnost. Egyptští faraoni měli v místě třetího oka na čelence posvátnou kobru. V Řecku nosily posvátné kněžky a věštkyně diadém s kamenem uprostřed čela. Osmanští sultáni nosili na turbanu drahokam, který posiloval třetí oko. Francouzská královská dynastie Merovejců měla v královské koruně zasazen v místě třetího oka ametyst. Císař Karel IV. měl na korunovační královské koruně drahokamy, které posilovaly jeho duchovní schopnosti, intelekt a intuici. V minulosti byla probuzená intuice výsadou mocných, či zasvěcených.

Otevřená intuice

Někteří duchovně založení lidé mohou spontánně prožívat některé změněné stavy vědomí. Ve skutečnosti mají všichni lidé určité zkušenosti s vjemy pomocí třetího oka, ale většina tomu nevěnuje pozornost. Intuice znamená vhled nebo náhled, označuje schopnost rychlého chápání a rozhodování, které není podpořeno žádným logickým nebo racionálním uvažováním a rozhodováním. Přesto je tento proces rozhodování vždy doprovázen pocitem jistoty a rozhodnosti. Je to pocit: „Nevím proč, ale cítím, že se to má udělat tak a tak.“ Znáte to? Pokud tuto schopnost máte, pak nasloucháte své intuici, vnitřnímu hlasu. Po aktivaci třetího oka se tyto impulzy postupem času prolínají a nepřicházejí pouze v záblescích a krátkých myšlenkách, ale stávají se přesvědčením provázeným radostí a pocitem správného jednání. Když se nám podaří odstranit nefunkční systémy, které nás obklopovaly a brzdily v našem konání a jednání, pak jasnost našeho vědění zvýší naše sebevědomí i jistotu v konání. Podle některých pramenů je třetí oko sídlem nejen intuice, ale i telepatických schopností. Ve vyšších stupních poznání otevřením třetího oka získáváme možnost vytvářet nové reality na fyzické a hmotné úrovni a ty staré rušit, získáme a zesílíme schopnost odpovídat sami za sebe. Mnoho lidí je velice odpovědných ve vztahu k ostatním, ale na sebe zapomíná. Jejich vlastní životy jsou pak nenaplněné, mají pocit, že stále musí ještě něco někde dodělat, dohnat. Každý z nás má třetí oko, ale málokdo ho umí používat. Aktivace třetího oka slouží především pro vlastní duchovní rozvoj a vývoj, pomáhá nám lépe si poradit s vlastním životem, správně se rozhodovat, rozvíjet svoje schopnosti a intuici.

Funkce třetího oka

Příliš silná funkce třetího oka se může projevovat vysoce logickým uvažováním, dogmatismem, autoritářstvím a arogancí. Sníženou funkce třetího oka můžeme detekovat podle nedisciplinovanosti, obav z úspěchu, sklonu ke schizofrenii nebo podle nízko postavených cílů. Vyrovnaná funkce třetího oka se projevuje silou charisma, vysoce intuitivním přístupem, odpoutaností od hmotných věcí, schopností prožívat nezvyklé fenomény.

Nemoci a problémy spojené s problematickou funkcí třetího oka:

·        bolesti hlavy a migrény

·        problémy s viděním, ať už krátkozrakost nebo dalekozrakost

·        záněty horních cest dýchacích

·        problémy s dutinami

Jak se otevírá třetí oko?

Intuitivní inteligence je cenným nástrojem pro život. Tento „šestý smysl“ umožňuje přístup k informacím, které přicházejí odkudsi z neznáma, ale často jsou podivně přesné. Existují o tom různé teorie. Lze se na to dívat tak, že vaše mysl si všechno, co ví, spojila dohromady, že ke správné odpovědi dospěla pomocí přímého vstupu do vaší „osobní databáze“. Parapsycholog by mohl intuici považovat za schopnost, která přesahuje zkušenost jednotlivce a čerpá z mnohem rozsáhlejších zdrojů, podobně jako když se napojíte na internet. Jako většina lidí máte jistou intuitivní schopnost, ale existují pozitivní způsoby, jak ji dále rozvinout. Cvičení na rozvinutí činnosti třetího oka dodají větší sebedůvěru, abyste své intuici nejen důvěřovali, ale také podle ní jednali. Pomůže nám to zejména tehdy, když o svých vjemech často pochybujete a svá intuitivní vnuknutí popíráte „racionálním“ vysvětlením. Nejlepším způsobem překonání této překážky je mentální „přeskok“ do neznáma. Znamená to odhodit všechny domněnky, předpojatosti a předsudky a naučit se otevřít náznakům vlastní duchovní vnímavosti. Otevře se vám úplně nový úhel pohledu, se kterým budete jistější ve svém úsudku, budete schopni nahned pod povrch a budete se v každé situaci rychle a správně rozhodovat.

Praktické využití

Někdo jej umí používat hned, jinému může trvat třeba i několik týdnů, než si začne uvědomovat, jak to funguje. A jak jej používat? Vyladíte se na záležitost, kterou řešíte a na chvilku vypnete a uvolníte se – je to otázka vteřiny a máte odpověď, či řešení. Lidé, kteří mají aktivní intuici a umí s ní pracovat, to dělají natolik automaticky, že si to mnohdy ani neuvědomují. Otevření třetího oka nám rozhodně přinese zlepšení a zkvalitnění života. Zlepšení orientace a citlivosti v mezilidských vztazích osobních i pracovních. Vitalitu, člověk se duševně zregeneruje. Vídám takovéto lidi po nějakém čase a je až nápadné, jak zkrásní. Přináší také neuvěřitelnou nápovědu. Je to ona zlatá muška, která vám našeptává přesně to konání, které je pro vás prospěšné.

Čili jste-li řemeslník, máte otevřené nápady a inspiraci k řešení vaší práce, zakázky. Jste-li manažer a potřebujete být v kontaktu s podřízenými, tak najednou vaše vztahy fungují, protože cítíte – víte na co kdo slyší, vidí a chápe.  I v soukromí si také přijdete na své, neboť se dokážete lépe vyladit na pocity partnera. Máte k dispozici takový malý vztahový barometr.

Hrozí nějaké nebezpečí?

Pokud si necháte aktivovat třetí oko odborníkem, pak nebezpečí nehrozí. Pokud ale budete experimentovat sami s touto mocnou silou, pak se může stát, že prožitky při aktivaci budou dost nepříjemné. Mohou se po několik dní zdát nepříjemné sny, můžete vyvolat až děsivé pocity. To platí pro neodbornou aktivaci pomocí vodní hladiny nebo pomocí zrcadla.

Tyto metody jsou velmi silné, vždy zaberou, ale je nutná energetická příprava a duševní vyčištění, než k nim přistoupíte. Na druhou stranu je nutné upozornit na to, že tyto změny nejsou trvalé. Pokud se rozhodnete, že budete se svým třetím okem experimentovat sami, pak vás při nesprávném aktivování čeká jen několikadenní či několikanoční problém, který postupem času odezní. Regenerační schopnost našeho organismu je opravdu veliká.

Sídlo intuice

V šesté čakře vyšší úrovně sídlí vyšší duchovní síly, intelekt, inspirace, ale také intuice a možnosti vyšších duchovních schopností, jako je například telepatie. Pokud se naučíte stimulovat a otevřít své třetí oko, získáte a zesílíte schopnosti správně se rozhodovat, vzít svůj život pevně do vlastních rukou a rozvíjet své podvědomí a intuici. Právě schopnost pochopit své podvědomí je klíčem k tomu, abyste byli v životě úspěšnější a šťastnější. Budete lépe reagovat na situace kolem sebe, zlepší se vaše mezilidské i partnerské vztahy a vaše psychika na tom bude celkově mnohem lépe.

Navíc pokud zlepšíte energetickou průchodnost šesté čakry, velmi pravděpodobně zmizí i vaše problémy s bolestmi hlavy, ucpanými dutinami a záněty horních cest dýchacích. Metod, jak si otevřít třetí oko, je velmi mnoho, záleží jen na vás, jakou cestu si vyberete.  To, co nabízíme my, je bezpečné, bezbolestné a má to dlouhodobý účinek.

Test:

Máte intuici?

Zaškrtněte každou kladnou odpověď na příslušnou otázku. Sečtěte označené otázky a poznamenejte si svůj výsledek:

  • Pocítili jste okamžitě, že budova je šťastné nebo hrozivé místo?
  • Víte, že někomu můžete nebo nemůžete věřit?
  • Když zazvoní telefon, často tušíte, kdo volá?Umíte „slyšet“ něčí myšlenky a vyjádřit je slovně?
  • Měli jste někdy fyzický pocit, jako by někdo procházel skrze vás?Už jste se někdy při hledání parkovacího místa řídili instinktem, zabočili do neznámé ulice a našli tam místo k zaparkování?
  • Když se probudíte, máte pocit, že se vám během noci něco vyjevilo?
  • Hovoříte-li s člověkem, kterého jste nikdy předtím nepotkali, máte někdy nepřekonatelný pocit, že se mu stane něco nepříjemného? A dověděli jste se později, že ten člověk měl nehodu, nebo že onemocněl?
  • Když zavřete oči, vidíte někdy oči nebo lidské tváře?
  • Zježí se vám někdy vlasy na šíji, takže zpozorníte?
  • Udělali jste někdy rozhodnutí v rozporu s radami přátel a rodiny jen proto, že jste cítili, že jednáte správně?
  • Jste člověk, který zažívá neobvyklý počet náhodných shod okolností?

Kolik otázek jste zaškrtli?

1 až 2

I když jste zaškrtli jen jednu nebo dvě otázky, máte přístup ke svým zdrojům intuice – a ty se mohou dále rozvíjet.

3 až 5

Vaše intuice je docela aktivní, ale máte prostor na zlepšení. Naučte se sebedůvěře a nechte se vést svým instinktem.

7 až 9

Už jste dobře naladění na svůj vnitřní zdroj moudrosti – a potřebujete jen praxi, abyste svou intuici uměli správněji využívat.

10 a více

Vaše intuitivní schopnosti jsou silně rozvinuty a s důvěrou se spoléháte na svůj vrozený úsudek.

Hudba umí léčit

Sdílejte nás:

Zpívání nebo poslouchání hudby nám může pomoci s mnoha problémy? Nevěříte? Pak je na čase to vyzkoušet!

MuzikoterapieChcete mít imunitu v té nejlepší formě? Potom byste měla častěji zpívat nebo alespoň hrát na nějaký hudební nástroj!

Vědci z univerzity ve Frankfurtu nad Mohanem při vyšetření členů pěveckých a hudebních sborů zjistili, že po zkouškách sboru byly v krvi zpěváků a muzikantů naměřeny vyšší hodnoty imunoglobulinů než před nimi. Imunoglobuliny jsou důležité protilátky, které chrání naše tělo před nákazou.

Mírní chronické bolesti

Zapnout svou oblíbenou hudbu, vypnout hlavu a zapomenout na bolest – zní to sice jako pohádka, ale je to opravdu tak! Dokázaly to výzkumy odborníků. Obzvlášť pozitivně působí pomalá klasická hudba.

Zklidňuje při operaci

Testy ukázaly, že pacienti, kteří během operačního zákroku s lokálním umrtvením poslouchali hudbu, potřebovali méně prostředků na uklidnění a proti bolesti, než ti ‚nehudební‘.

Proti pískání v uchu

Lidé postižení pískáním v uchu si myslí, že by potřebovali klid. Ovšem pravý opak je pravdou. Lékaři teď totiž zjistili, že hudba mnohem lépe pomůže na nepříjemné pískání zapomenout.

Pro miminka to nejlepší

Hudba působí pozitivně už na dítě v matčině těle. Přišel na to kanadský lékař Thomas Verny. Vivaldi prý zklidňuje, Beethoven zase probouzí. Po porodu se děti na danou hudbu rozpomenou a reagují na ni podobně. Miminkům se klasika prostě líbí.

Lék na spaní

Rychleji a hlouběji usnout – přesně to je s hudbou možné Na jedné univerzitě nedávno testovali CD, které vyrábí stejné frekvence jako náš mozek během fází spánku a takto pomáhá u spánkových poruch.

Snižuje krevní tlak

Četné studie dokládají, že pomalejší hudba snižuje pulz a krevní tlak a tak nás chrání před příliš vysokým zatížení a také stresem.

Muzikoterapie jako lék

Aktivní nebo pasivní? U pasivní muzikoterapie jen posloucháte hudbu, u té aktivní ji sami produkujete. Oba dva druhy se využívají například u chronických bolestí, pískání v uších, u psychosomatických nebo psychologických poruch, po mrtvici nebo při rakovinném onemocnění. Je cenná obzvláště také u poruch intelektu a učení, dýchacích obtíží a chorob pohybového aparátu. Je například vynikajícím prostředkem k eliminaci tolik škodlivého civilizačního stresu a jeho dopadů na náš organismus. Nachází uplatnění na školách, v podnicích, v podnicích, ozdravovnách, ústavech sociální péče, domovech důchodců i v lékařských zařízeních. Například i v porodnicích je dnes už běžné, že vám řeknou, abyste si s sebou k porodu vzali oblíbené CD. Hudba je prostě lék!

Kartářka Jarka věští: I-ŤING v květnu

Sdílejte nás:

Pro měsíc květen jsem si pro vás dámy a pánové, naši milý přátelé ezoteriky připravila trochu netradiční výklad. Na pomoc jsem si vzala čínskou věšteckou knihu I-Ťing a tři čínské penízky, které jsou nezbytností- bez nich by to nešlo. Původ věštění pomocí mincí je asi 4 500 let starý. Věštby, které  z tohoto věštění vzešly byly závazné i pro samotného čínského císaře. Čínské mince jsou kulaté a uvnitř mají hranatý otvor.

vestba I ting JarkaStarověcí čínští filozofové věřili v to, že se vesmír neustále mění,  a proto vytvořili Knihu proměn I-Ťing. V průběhu života každého z nás se střídají změny. Radost-smutek, láska-nenávist, bohatství- chudoba, a tak dále. Díky Knize proměn můžeme pochopit, kde ve svém životě jsme a kam směřujeme.

Tak jsem si dovolila pro vás připravit pomocí knihy a mincí I-Ťingu věštbu na měsíc květen.

Celková věštba pro všechna znamení:

Hexagram 54 – Podřízenost (provdání). Budete mít pocit, že jste jediní na světě, kteří následují svojí původní představu, ale loajalita vás přivede na cestu pokroku. Dokážete-li se odpoutat od svého společenského postavení a dáte-li se do služeb ostatních, pak vám měsíc květen přinese štěstí. Přemožte tedy svou ješitnost, pýchu a okázalost a podřiďte se. Pak vám přestane hrozit nebezpečí pádu či nemilé konfrontace. Pokud by tento hexagram vyšel ve statické poloze, pak by jste byli chyceni do osidel začarovaného kruhu. Naštěstí se tak nestalo. A hexagram 54 se proměnil na hexagram 51.

Hexagram 51- Šok (bouře). Síla se uvolní pomocí bouře. Ta je jako ta bouřka přírodní. Pročistí vzduch a vše dá do pohybu. Pokud si však zachováte čestnost a mravní sílu, zachováte klid, pak i bouře ve vás i ve vašem okolí proběhne rychle a hladce. Zachovejte tedy postup ve všem co děláte. Nové věci či projekty, které v květnu započnete budou mít úspěch .Pusťte se tedy do práce, ale dokončujte vše co začnete. Energie bouře vám dodá i potřebnou sílu a až se podíváte za nějaký čas zpět, pak se budete jen a jen smát.

Věštba pro jednotlivá znamení zvěrokruhu na květen

Podle čínské Knihy proměn I-Ťing.

BERAN – hexagram 38 – rozpor (vzdálení)

Milý berani ve vaší stávající situaci je velký rozpor.Okolo vás jsou samé protichůdné tendence. Budete se muset přizpůsobit době a situaci, ve které jste. Pomocí kompromisu, diplomacie a mírným prosazování vašich názorů situaci zvládnete. Posuďte tedy obě strany téže mince milý berani a vyhýbejte se sporům. V květnu je nevyhrajete.

BÝK – hexagram 45 – shromáždění

Milý býci heslo v květnu pro vaše znamení by mohlo být jednoslovné a znělo by „vztahy a zase jenom vztahy“. Vy a vše okolo vás se bude odvíjet a bude spojeno se vztahy. Nejenom na bázi rodiny, ale i pracovních a společenských. Tvořte tedy vztahy, Navštěvujte společenské události, ale i rodinné oslavy. Nikdy nevíte koho a kde potkáte. Možná budete muset něco investovat či se snad i obětovat, ale v budoucnu budete sklízet bohatou úrodu.

BLÍŽENCI – hexagram 53 – vývoj (plynutí)

Vy milý blíženci položíte v květnu základy pro svojí budoucnost. Případnou kritiku využijte ve svůj prospěch. Podívejte se na sebe očima druhých lidí ze svého okolí Vašim heslem by měla být slova – morálka, čestnost a příklad pro ostatní. Tady se vám hexagram 53 proměnil na hexagram 37.

Hexagram 37 – rodina. Pokud je vše jak má být a ve správném pořadí, pak je vše v pořádku.Tedy rodina- otec, matka, svatba, dům, děti. Pokud dojde k narušení rovnováhy, pak mohou nastat potíže. A vy je budete muset řešit. A nejen vztahy a blízké rodině, ale i ve vašem blízkém okolí. To bude vaše květnová zkouška odvahy, síly charakteru i energie.

RAK – hexagram 46 – zlepšení (stoupání)

Vás milý raci čeká postup kupředu. Postupujte po malých krůčcích, na okázalá gesta není ten správný čas. Buďte důkladní ve všem co děláte a dočkáte se uznání svého okolí. Dokonce máte velkou šanci se potkat s několika vlivnými lidmi a tak vyražte do společnosti či na večírek. Nikdy nevíte koho potkáte. Hexagram 46 se proměnil díky pohyblivým čarám na hexagram 28.

Hexagram 28 – hojnost

Raci a račice zbavte se zbytečných úvah. Pročistěte energie. Štěstí přeje odhodlaným a silným jedincům. Pokud by jste se tedy milý raci ocitli v tíživí situaci, pak síla vašeho charakteru , vaše odvaha odhodlání vše obrátí ve váš prospěch.

LEV – hexagram 24 – opakování (návraty)

Milý lvi i vás čeká v květnu spousta změn. Nové věci a možnosti vás paradoxně donutí podívat se na své chyby z minulost. To bude mít za následek to, že se do budoucna poučíte a chyby již nebudete opakovat.. Pozor na zdravotní problémy, které mohou vás lvi v květnu provázet. Nebudou však závažného charakteru .I tento hexagram se proměnil na hexagram 3.

Hexagram 3 – obtížné začátky (rození)

Proměna hexagramu vám milý lvi ukazuje to jak to špatné, ve formě nemoci, může být dobré. V tomto případě vás zdravotní stav přinutí zvolnit krok a vy budete ušetření chybných kroků. Budete  mít čas si vše důkladně promyslet. Najít ve svém okolí ty správné lidi pro uskutečnění svých vizí. Držte se tedy za každou cenu svého středu. To je rada pro vás milý lvi.

PANNA – hexagram 31 – přitažlivost

Milé panny něco je ve vzduchu, že by nové nápady? Pozor, ale na iluze. Buďte realisté., aby jste se nedostali do problémů. V květnu budete moci na plno využít vesmírného zákonu přitažlivosti. I tento hexagram má pohyblivé čáry a proměnil se na hexagram 43.

Hexagram 43 – rozhodnost

Síla, které by vás mohly v květnu ohrožovat lze v tomto měsíci zcela vymýtit. Pokud budete nuceni ustoupit, pak to učiňte bez použití násilí. Ale zůstaňte pevní ve svých názorech-kompromis není na místě. Hajte pravdu vždyť je jen jedna.

VÁHY – hexagram 29 – nebezpečí (propadání)

Nebezpečí má původ ve světě lidí a v tomto světě se také projevuje. Milé vy v květnu bude vašim úkolem ustát konflikt, který se rozhoří ve vašem nitru. Ten budete muset zpracovat. Pokud však budete jednat čestně a směle, pak ho zažehnáte a překonáte všechny překážky a všechna úskalí měsíce května. Tento hexagram mi vyšel statický bez proměny a proto je situace taková jaká je bez výrazné změny.

ŠTÍR – hexagram 26 – potencionální energie (podrobení velkého)

Milý štíři vám bude v květnu bránit síla vesmíru v pokroku. Budete se muset spokojit se situací, ve které se nacházíte. Budete muset projít tedy zkouškou trpělivosti a bude pro vás lepší dát své služby do rukou toho kdo je  vašem okolí vedoucí autoritou. I vy budete podrobeni zkoušce síly svého charakteru. Věřím, že jí všichni zvládnete bez problémů, Tady se nám hexagram promění na hexagram 22.

Hexagram 22 – půvab.

Tato proměna vás opět nabádá k tomu, aby jste sami nic nedělali a nechali konat Boha. Jde o váš vnitřní rozvoj. Věci kolem vás budou spíše o formě než-o obsahu.

STŘELEC – hexagram 20 – rozjímání (pozorování)

Pozor na povrchnost milý střelci. Podívejte se lépe. Podívejte se pod povrch. Tak se stanete inspirací pro druhé.

Proměna hexagramu je na hexagram pod číslem 22 – půvab.

I pro vás tedy milý střelci platí to samé, jako pro štíry. Nechejte konat Boha. Pozor na to, aby jste viděli věci jasně, protože teď svítí slunce, ale následuje noc a temnota plná strašidel. Tak aby vás bubáci nevyděsili.

KOZOROH – hexagram 5 – záměrné čekání

Vy si milí kozorozi dejte pozor na pomluvy, ale nedejte se jimi otrávit. Nakonec pravda vyjde najevo a vy si vychutnáte úspěch. Květen bude protkán zkouškami, které budou testovat vaše sebevědomí. I poslední hexagram se nám proměnil a pohyblivé čáry nás neomylně vedou k hexagramu 63.

Hexagram 63 nás nabádá, abychom se  drželi v rovnováze. Nepodléhali iluzím a netečnosti. Dávali si pozor na nízké energie rozkladu a korupce.

Tak to je trochu jiný výklad na měsíc květen. Možná se vám zdá trochu komplikovaný, ale věřte mi, že ten kdo se naučí pracovat s mincemi a knihou proměn, ten získá jiný pohled na problém, který řeší, Vidíte, že se mnoho věcí prolíná všemi znameními. Květen podle I-Ťingu bude plný zkoušek našeho charakteru. Někteří budou postupovat rychle kupředu a jiní dostanou oddychový čas, aby si utřídily myšlenky až jejich čas na postup nastane.Já nám přeji, abychom mi všichni společně v těchto zkouškách uspěli a měsíc lásky a květin byl nakonec přeci jen tím měsícem radostným.

S láskou Jarka

Růžová víla Eliška

Sdílejte nás:

Dnešní příběh je plný radosti a pozitivní energie. Ráda se s vámi o něj podělím dámy a pánové, naši milý přátelé ezoteriky.

Éliška k nám na linku volává jen občas, ale jsem vždycky moc ráda, že jí slyším. Tak trochu si připadám jako čertík a vodník z jedné naší známé pohádky. Jen co zjistím, že volá mám chuť zvolat jééé Éliška.

Její energie je velmi pozitivní a okolo ní se stále radostně otáčí a poskakuje růžová andělka. Je to krásná bytůstka asi stejná jako její majitelka. Jen jednou jsem viděla andělku smutnou a to bylo v ten den, kdy pracovní pohovor Élišky nedopadl podle jejích představ. Ale on dopadl dobře jen Eliška to v té chvíli neviděla.

kartářka JarkaNa pohovor jí připravoval její dobrý kamarád, její spřízněná duše, František. I František má krásnou čistou energii a s Eliškou tvoří dobrou dvojku. Nejsou sice partneři, ale jak se říká, jsou to spřízněné duše. Dokáží jeden druhému pomoci v těžkých chvílích, bez problému a ohledu na čas jsou tu jeden pro druhého, ale jak už to tak bývá nejsou životními partnery.

Oba dva si spolu rozumí, ale karmické úkoly, které si jejich duše na této pozemské cestě zvolily je nakonec vždy od sebe vzdalují. Jen v kritických situacích jsou svedeni dohromady. V těchto okamžicích by jeden za druhého dýchali a pohnuli by snad celým vesmírem jen, aby jeden druhého ochránili.

Prožívají stejný příběh jako mnohé spřízněné duše – dvojplameny. Pokud se narodí do stejné doby, času a místa je to velký zázrak, ale většinou mají své individuální úkoly ke splnění a ty je od sebe vzdalují. Jejich jedinou možností je to, že se oba dva zhostí svého úkolu ještě v tomto životě a jejich cesty se pak spojí v jednu.

Tohle je podle mého mínění i cesta Elišky a Františka. Provázejí jeden druhého na cestě životem a tak jeden druhému pomáhají duchovně růst. A to byl i případ Eliščiného pracovního pohovoru.

František jí měl  připravit na pohovor, stát u ní a konejšit jí když neuspěla. Ona mu pak na oplátku pomohla v jeho těžkém rozhodnutí, které se týkala jeho stávající partnerky. Jsem vždycky velmi ráda když slyším jak bezmezná důvěra mezi těmito páry panuje. Jsou na světě jeden pro druhého, a tak to bude po celý život i pro ty životy následující, dokud jejich karmické dluhy nebudou splaceny a oni budou moci splynout opět v jednu bytost a budou se moci vrátit zpět ke zdroji. Čistí a zářiví.

Tolik příběh o Élišce, krásné bytosti s velkým srdcem a růžovou andělkou po svém boku. No řekněte není to paráda. Budu tedy velmi netrpělivě očekávat Eliščin další telefonát a až se tak stane budu to já kdo bude volat jéé Éliška.

S láskou Vaše Jarka

O nalezeném zlatě a štastné cestě do Egypta

Sdílejte nás:

Velice ráda bych se s váma chtěla podělit o moje zážitky s životnímy příběhy, jak co mne potkalo, tak i lidičky s kterýma jsem se setkala.

Vše začalo na SDPgŠ v Boskovicích. Někdo ztratil šperky někdo peněženku. Dlouho-li se hledalo, pak přišlo. Smíšku, nevíš,kde to může být? A ejhle. Vždy se zlato našlo.

Další skutečnost byla s paní, která toužila po zahraniční dovolené. Zaplatila a letěla. Ještě před odletem se zamnou zastavila a poprosila o pomoc. Moc se bojí létání. Domluvily jsme se, když vzlétne, aby mne prozvonila. Slíbila jsem, že jí po celou dobu budu provázet. Tak se také stalo.

Před přistáním v Egyptě však se událo něco zvláštního. Z ničeho nic se hejno ptáků. Přímo letěli na letadlo. Já však z kartiček jsem měla podobný obraz. Poslala srdíčkem i myšlenkou prosbu o bezpečný odlet i přistání pro všechny účastníky. Stalo se něco neuvěřitelného. Mezy letadlem-vrtulí a přibližujícími ptáky se vytvořily stříbré vlnky. Ptactvo odklonilo let a všichni pasažéři doletěli ve zdraví.

Bylo to také v televizi. Jeden pasažér měl videokameru a vše zaznamenal. Pak to také bylo na všech kanálech. A to je jen jeden z příběhů, který jsem vám popsala. To by bylo na knížku. Vím jedno, když kdokoliv z nás má srdce opravdu upřímně a chce pomoci, tak je mu pomoženo.

Váše kartářka   Smíšek.

Kartářka Olivie

Kartářka Olivie

 

Osud jako šance..“Žádná setkání nejsou náhodná

Vítám Vás ve světě duchovna.

Tento svět nám nabízí trochu jiný pohled na naši duši, tělo i život. Duchovno nám umožňuje poodhalit tajemství minulého života a prostřednictvím karmalogie odkrývá rodovou zátěž a její negativní působení v současném životě každého z nás.

V tomto světě se uchylujeme k různým metodám, magickým rituálům, terapiím a volbě orákul, včetně výkladu věšteckých karet. Všechny typy karet jsou stejně hodnotné a záleží pouze na naší volbě, které nás osloví pro vlastní výklad.

Pokud budete mít jakékoli pochybnosti, nedostatek informací či zvídavost , ráda Vám poradím a doporučím nejvhodnější karty pro Vaši věštbu a ještě mnohem více.

Těším se na Vás. Vaše Olívie

Vaše kartářka a karmaložka – karmická numerologie, terapeut – reiki, automatická kresba,kyvadlo, meditace, čakrová terapie- čištění, bylinná terapie, etikoterapie, regresní terapie, minulé životy a vliv na životy přítomné a budoucí, lektorka – kurzy a přednášky.

Olívie

Spoluzakladatelka cechu karmalogů

Není náhoda, že jste se narodili svým rodičům – Karmické slunce v Beranu

Slunce v našem horoskopu je důležité, kde se nachází, tam máme možnost vyniknout, ukazuje naši sílu a tvořivost. Když dokážeme uchopit ...

Spočtěte si číslo své duše a dozvíte se vše!

Ví o vás všechno! Číslo duše se zjistí velmi jednoduše, odvíjí se ode dne Vašeho narození. Jste narozeni např. třetí ...

KARMICKÉ SLUNCE VE ZNAMENÍ KOZOROHA

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Karmické SLUNCE Slunce v našem horoskopu je důležité, kde se nachází, tam máme ...

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM – Karmický MĚSÍC

Měsíční karma ve znamení zvěrokruhu, počínaje Beranem a konče Rybami. Měsíční karma je součástí dědictví, které přebírá od matky, je ...

Numerologicko-karetní výklad pro nadcházející rok 2017

Čeho se máme obávat a na co se naopak těšit v roce 2017? Na to se zaměřila naše skvělá kartářka ...

Kartářka Vivien

Volejte Vivien 906 50 60 50 Klapka 33.  Jen 50,- Kč za minutu.

Kartářka Vivien

Jmenuji se Vivien a vykládám Mariášové a Andělské karty mnoho let a pomohla jsem mnoha lidem.

Ráda vám zodpovím přesně jakoukoliv otázku z každé oblasti života, jak na přítomnost, tak i budoucnost.

Pomáhám řešit těžké a složité situace a jsem vždy připravena být vaší oporou, pomocníkem, aby byl váš život lepší.

Mám velkou úctu a pokoru k Andělům a se vším, co je s nimi spojeno. Jejich moudrost, láska a energie mi pomáhají v osobním životě a na základě propojení s nimi velmi ráda pomáhám ostatním lidem.

Všichni máme právo na lásku, štěstí a důstojný, plnohodnotný život.

S láskou, úctou a pokorou vaše Vivien.