Horoskop na říjen 2015

Sdílejte nás:

Říjnové pranostiky:

Říká se, že pokud je teplý říjen, bude studený listopad.
Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají.
Mlhy v říjnu – sněhy v zimě.
Co v říjnu zimy přibude, v lednu jí opět ubude.
Čím dříve listí opadne, tím úrodnější bude příští rok.

Co předpovídají hvězdy jednotlivým znamením v říjnu?

BERAN (21.3. – 20.4.)
Máte za sebou náročný měsíc. Potřebujete se odreagovat. Naplánujte si pravidelné cvičení nebo si vyšetřete pár hodin jen pro sebe. Nezapomeňte na svého partnera, potřebuje ve vás oporu, pravděpodobně se bude potýkat s nějakým problémem v práci. Dejte si pozor na nachlazení, sluníčko už nemá takovou sílu a může se stát, že lehce prochladnete. Je vhodný čas na větší úklid, najdete to, co jste dlouho hledali.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

BÝK (21.4. – 20.5.)
Říjen bude pro vás poklidný. Pokud před sebou máte nějaké důležité rozhodnutí, je pravý čas na jeho vyřešení. Vyhněte se však unáhlených závěrů. Pečlivě zvažujte všechna pro i proti. Pamatujte, že štěstí přeje připraveným. Máte-li chuť se bavit, neváhejte. I když partner či rodina nemají náladu, klidně vyrazte s přáteli sami. Budete se dobře bavit. Možná potkáte někoho, kdo ovlivní váš budoucí život.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

BLÍŽENCI (21.5. – 21.6.)
Jste na vrcholu, celý měsíc se budete cítit skvěle, vše se vám bude dařit. Dejte si však pozor na závistivce a škarohlídy, ani netušíte, kolik jich ve svém okolí máte. Zůstaňte nohami pěkně na zemi a jednejte rozumně a spravedlivě, pak na vás nebudou moci. Doma se vyvarujte kritiky, někdy se upřímnost nevyplácí. V tomto případě tím můžete vyvolat zbytečnou hádku, kdy vám budou vyčteny vaše slabé stránky.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

RAK (22.6. – 22.7.)
Čeká vás mnoho nevšedních zážitků. Jste nabiti pozitivní energií a tím budete oblíbeni mezi kolegy či přáteli. Dovedete totiž vtipně bavit společnost. Nezadaní mají šanci najít spřízněnou duši, se kterou si padnou do noty. Na trvalý vztah je však ještě brzy. Buďte trpěliví a nepřetvařujte se, máte na to zaujmout díky své přirozenosti. V práci dostanete nového kolegu, na kterého si budete muset zvyknout. Bude trvat, než si na něj zvyknete.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

LEV (23.7. – 22.8.)
Jste dost ukvapení a roztržití. Tím si v práci přivodíte několik problémů. Pracovní úkol, který jste měli odevzdat, budete muset přepracovat nebo dodělat. Dejte si pozor, abyste si příliš nerozzlobili šéfa, mohlo by se vám to odrazit ve výplatě. Jste citlivější než obvykle a dotknou se vás věci, nad kterými byste jindy mávli rukou. V rodině si budete připadat nepochopeně. Hlavně nehledejte soustrast v alkoholu nebo v pochybné společnosti. Vše se dá napravit.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

PANNA (23.8. – 22.9.)
Říjen nebude příliš jednoduchý. Zradí vás někdo z blízkých přátel. Budete to o to horší, že jste mu svěřili určité důvěrnosti. Naštěstí můžete svoji bolest probrat doma s partnerem. Uvědomíte si, že rodinné zázemí je pro vás nejdůležitější. Nervy si zklidníte na prodlouženém víkendu v přírodě. Využijte poslední teplejší dny a odjeďte z města ven. Po fyzické stránce se cítíte skvěle. Směle si tedy pročistěte hlavu na delší procházce.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

VÁHY (23.9. – 23.10.)
Problémům se postavte čelem ať už v soukromém či pracovním životě. Překážky neobcházejte a snažte se je řešit hned. Někdy to bude těžké a bude vás to stát velké úsilí. Zjistíte, že jste mnohem silnější, než jste si mysleli. Pokud se chcete zbavit některého ze svých zlozvyků, pak je nevhodnější doba. Nejlepší by bylo najít stejně odhodlaného spojence, pak se to může podařit.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

ŠTÍR (24.10. – 22.11.)
Čeká vás harmonické období. V pracovní sféře budete úspěšní a čeká vás zajímavá nabídka nebo povýšení. Směle vyjděte vstříc, zasloužíte si to. V citové oblasti si dávejte pozor na flitr s neznámým člověkem. Všeobecná euforie vás může zaslepit a chvilkové povyražení mívá nepříjemné následky. Ne vždy platí, že ten, kdo vám lichotí, to myslí upřímně. Buďte nohami na zemi.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

STŘELEC (23.11. – 21.12.)
Střelci by měli trávit většinu času uvnitř. Podzimní chladné dny zamávají s vaší imunitou. Nachlazení vás může ochromit i na několik dní. Teple se oblékejte a posilněte se vitamíny. Ze všech stran se na vás valí práce. Neztrácejte hlavu a vše dělejte v klidu. Nevyplatí se vám věci urychlit. Však nic nebude tak životně důležitého, aby to nepočkalo. V partnerském vztahu se budete cítit opuštěně, je to vak jen dočasný pocit. Zkuste si se svou drahou polovičkou promluvit.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

KOZOROH (22.12. – 20.1.)
Dejte si pozor na stresové situace. V říjnu budete muset dohnat to, co jste odkládali již delší dobu stranou. Bude vás to stát velké přemáhání, ale už není vyhnutí. Tím také nebudete mít čas na rodinu, ani na sebe. Koncem měsíce se budete cítit celkově špatně, pravděpodobně to bude způsobené únavou. Tělo a mysl jsou propojené, nezapomeňte na to a za vykonanou práci se náležitě odměňte.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

VODNÁŘ (21.1. – 20.2.)
Přepadne-li vás chmurná nálada, nezůstávejte sami a jděte za přáteli. Jedině tak se vám zlepší nálada. Pokud na společnost nemáte myšlenky, zkuste to s manuální prací. Vymalovat byt, přestěhovat nábytek, uklidit sklep – to vše pomůže vyčistit hlavu. U vás nejde o nic alarmujícího. Čas od času každý potřebuje vypnout a na vás toho bylo poslední dobou příliš. Po finanční stránce si povedete dobře. Díky své spořivosti si zajistíte potřebnou částku na vámi vysněný cíl.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

RYBY (21.2. – 20.3.)
V pracovní oblasti se vám začne dařit. Je za vámi dobře odvedená práce, tak budete mít konečně zpětnou vazbu. To vás motivuje k dalším nápadům. Čeká vás úspěšný měsíc, jak po profesní, tak po finanční stránce. Rodina vás celou dobu podporovala, nyní si zaslouží poděkování. Společná večeře, podzimní dovolená či něco nového do domácnosti – cokoliv udělá radost. Dávejte si pozor na občasnou nevolnost, kterou má za následek nízký tlak. Noste s sebou tabulku čokolády a nezapomínejte dostatečně pít.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

Kartář Mirek

Volejte Mirkovi: 906 50 60 50 – klapka č. 15  (cena 50,- Kč za minutu)

Obvykle online:  po, st, pá od 20 hodin

Jmenuji se Mirek, narodil jsem se v čínském znamení Kohouta, výkladem karet se zabývám přes dvacet roků.

Ve svých 14 letech jsem zjistil, že dokáži odhadnout, co kdo řekne několik vteřin dopředu. Zjistil jsem, že se tomu říká spontánní jasnozřivost a že to není nijak výjimečný jev.

Začal jsem navštěvovat kurzy, kde mě mí mistři naučili vykládat budoucnost pomocí karet a pracovat se siderickým kyvadlem.

Dokáži přesně odhadnout, zda se k sobě partneři hodí nebo nehodí, moje předpovědi bývají z 90% přesné.
Od té doby jsem pomohl bezpočtu lidí, s některými z nich jsme se stali přáteli.

Mám osvědčení systémů Reiki, Arolo, jsem registrovaný člen organizace Reiki Assotiation International, k rozvoji svých schopností mi pomáhá jóga a staroegyptské rituály.
Pomohu každému, kdo o to požádá a kdo hledá odpovědi. Společně můžeme zjistit, co bude a jak se mohou situace vyvíjet.

kartoman Mirek - kartářJsem tu pro Vás, Mirek.

Těchto dvanáct věcí si odpusťte a váš vztah bude šťastnější

Víte, jak spolehlivě kazit vztah? Potřebujete odpudit pohádkového prince s něžnou náručí, plným kontem a voňavou hrudí? Pomůže slepé zaměření ...

Proč mi přítel neodpovídá na SMS?

Přítel mi nepíše – má mě opravdu rád? Toto je problém většinou u žen. Muži prakticky vůbec neřeší, zda jim ...

Mikulášský speciál aneb proč přináší jmelí štěstí?

 Proč se věří, že je jmelí magická rostlina, která přináší do našich domovů štěstí, proč si doma postavit Betlém. Věděli ...
Sněhová magie

Pár šupinek z vánoční magie a tradic.

Dodržujete i vy tyto drobné rituály pro štěstí zdraví a Boží požehnání vašemu domovu? Co přináší štěstí a smůlu? Může ...
Svíčka, karty

Věštec Mirek: Co nás čeká v tomto roce.

 Mužský úhel pohledu na to co přichází s rokem 2017 si můžete projít tady.   Součet čísel 2017 je podle ...

Krvavý Měsíc

Z astronomického hlediska se jedná o úplné zatmění Měsíce, ke kterému dojde v noci z 27. na 28. října, postupné fáze zatmění lze pozorovat mezi 3. a 6. hodinou raní.

Pokud se chcete dozvědět více o tomto jevu z pohledu hvězd a astronomie, doporučujeme článek Hvězdárny Brno: Noc krvavého Měsíce

Z pohledu věšteckého, máme pro vás pohled od kartářky Helen Stanku, která byla hostem rádia Blaník:

Helen Stanku: „Období krvavého úplňku bych viděla jako čas vyhrocených mezilidských vztahů, kdy dochází k nedorozuměním.
I na politickém poli mohou být vyřknuta slova, která bude řečník později přehodnocovat, protože mohou být nesprávně vyložena, nebo vyňata z kontextu.
Je to období zastření situací, ale to nejenom u nás doma, ale celkově. Já bych to vnímala i v globálním měřítku.
A na co si dát pozor? V tomto období rozhodně není vhodné začínat jakékoliv nové projekty. V soukromí je čas na prosvětlení životů, buďme laskavější. Alespoň bych doporučila, když nic jiného, krátkou meditaci, třeba při svíčce, o tom, co by se dalo zlepšit, kde by se dalo zapracovat a přidat.
Závěrem bych chtěla říct – snažme se být více prospěšní sobě i svému okolí.“

Co Helen Stanku radí a doporučuje v období krvavého Měsíce si můžete také poslechnout a pustit si její vstup v rádiu Blaník zde:

Helen Stanku v rádiu Blaník – poslechnout si >>

Blanik-Stanka

 

 

 

 

 

 

Charisma osobností, o čem vypovídají?

Galerie

Sdílejte nás:

Jak začít tentokrát? Mám-li nápad napsat článek, mám-li konkrétní téma, nemusí se mi dařit napsat úvod a titulek. Profesionálové to umí, i když někdy titul je zavádějící. Známe to. Takto ale postupovat vědomě nehodlám, tj. použít zavádějící titulek. Pozorní čtenáři … Celý příspěvek

Karty Helen Stanku

Lidé potřebují znát směr, cestu. Rukama mi prošlo mnoho karet. Všechny mi něco daly. Některé byly krásné, jiné méně. Některé byly tak obsáhlé, že je bylo nesnadné uchopit. Jiné byly s to dát odpověď již ze dvou, tří karet, leč někdy bez dalších informací.

Sama mám několik balíčků karet, které jsou už tak ošoupané, že je používám zřídkakdy. Karty se někdy unaví. Před několika lety mě napadlo, že když při výkladu často používám několik druhů karet, bylo by fajn najít nějaké takové univerzální, které by dávaly trefnou odpověď i z více aspektů v jednom balíčku.

Vždy se snažím věcem přijít na kloub a dát lidem tu nejlepší možnou odpověď, kterou jsou v danou chvíli schopni přijmout a ustát. A protože i já, jako většina kartářek, mám velkou sbírku vykládacích karet, cítila jsem, že tomu ještě cosi chybí. Prostě to, to Něco.

stanka-more

 

 

 

A tak přišlo rozhodnutí si to Něco vytvořit. Vytvořit si vlastní karty.

Dlouho jsem si s tím lámala hlavu. Se symboly a taky s tím, koho požádám o vykreslení. A potom jsem to zcela vypustila a přestala se tím ve víru jiných starostí zabývat. Objednávka vesmíru byla dokončena. Vždyť je to tak jednoduché, dobrá kartářka vyloží i z pivních tácků – ale ta cesta, než se k tomu dostane. I když hospody jsou na každém rohu.

majak2x

 

 

 

Stanka-bubny

 

 

Když jsem nedávno jela polopracovně k Baltu na jedno mezinárodní setkání podobných bláznů jako jsem já, lidí v oblasti alternativních věd, náhodou jsem ztratila svůj balíček speciálně upravených a jetých mariášek. Ty už se mnou byly sžité a prodchlé mojí energií. A najednou mi to došlo. Byl to v podstatě dar. Náhodou, jakožto náhody nebývají, jsem s sebou měla dostačující potřeby. S využitím síly a klidu místa šla práce sama. Ani jsem nevěděla jak a co bude a ono to najednou přišlo. Ruka sama jela. Symboly chodily a byly dány. Proces trval ještě další měsíc a karty jsem dotvářela i doma, na rozličných místech, o některých vím jenom já a pár nevšedních lidí.

Helen-Stanku-energie4

Helen-Stanku-energie3Helen-Stanku-energie1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obdržela jsem i způsob, jak karty vytvářet, nabíjet, čistit. A také poznání, že mít karty nabité i vlastní energií je úžasné. Jsem šťastná za tento dar. Ano, dar.

Helen-Stanku-kartyKarty jsou přesné. Mají osobnost, kouzlo a vlastní charakter. Mohu s nimi diskutovat. Na určité věci jsou však potvůrky nesmlouvavé. A také s nimi mohu kouzlit. Trochu víc. K tomu všemu mne ale vedla dlouhá vlastní cesta. A také vím, že to není všechno. Pokud si totiž někdo myslí, že už všechno zná a ví, je teprve na začátku.

Takovéto karty rádkyně si můžeme vytvořit každá. A chcete li, podělím se o to i s vámi a ukážu jak.

Vaše Helen Stanku

 

Horoskop na září 2015

Zářiové pranostiky:

Teplé září – dobře se ovoci i vínu daří.
Bouřky v září – na jaře mnoho sněhu.
Po svatém Matouši, čepici na uši.
Svatý Václav v slunci září, sklizeň řípy se vydaří.
Nejsou-li pryč před Michalem ptáci, tak po něm tuhá zima neburácí.

Co předpovídají hvězdy jednotlivým znamením v srpnu?

BERAN (21.3. – 20.4.)
Vás pohoda provází neustále. Ať je léto nebo podzim, je vám to celkem jedno. Rozhodně vám nedělá problém vzít věci do svých rukou a jít si pevně za svými rozhodnutími. Pokud se jednou do něčeho zakousnete, nemá cenu, aby se někdo snažil vám to rozmlouvat. Partnerské vztahy se budou v nastávajícím podzimu otřásat v základech. Dojde k velkým změnám, které budou jen pozitivní. Co vás v září potrápí, bude zdraví. Běžnou virózu může doprovázet horečka, která zamíchá s vašimi plány. Pár dní si poležíte. Nezapomínejte na zdravou a pravidelnou stravu.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

BÝK (21.4. – 20.5.)
Konec léta byl pro vás velmi pracovně náročný. Potřebovali byste vypnout a odjet na prodloužený víkend. Co se týká zdraví, pozor si dejte na záda, hrozí jejich zablokování a to je velmi nepříjemná zkušenost. Finanční prostředky vám nechybí, tak není na škodu investovat do nové postele, která bude vašim zádům vyhovovat. Pokud je vám změna postele proti mysli, vyměňte alespoň matraci. Partnerské vztahy by měly být pohodové. Nezapomeňte se ozvat těm, kterým jste to slíbili. Pravděpodobně půjde o staršího příbuzného, kterého by potěšila vaše návštěva.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

BLÍŽENCI (21.5. – 21.6.)
Láska vás neopouští ani na podzim a vy máte stále plnou hlavu romantických chvilek. Je ovšem čas probudit se z milostného opojení a začít racionálně přemýšlet o dalším vývoji vašeho vztahu. Stačí si vyjasnit některé věci, které by v budoucnu mohly váš soukromý život zakalit. Začněte se naplno věnovat také pracovním povinnostem. Mohlo by se stát, že se vaše volnější pracovní morálka znelíbí šéfům, kteří z toho vyvodí patřičné důsledky. Není na škodu také navštívit přátele, přivedou vás na nové myšlenky.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

RAK (22.6. – 22.7.)
Trápí vás neshody s nejbližším člověkem? A nemáte komu jinému se vypovídat z věcí, které vás trápí? Je čas ustoupit a projevit nabídku k příměří. Život je příliš krátký na to být uražený. Uvidíte, jak se vám uleví. Dobře vám udělá také pohyb na čerstvém vzduchu, běhání nebo jízda na kole je přímo ideální. Někdo z vašich blízkých bude mít narozeniny a vy řešíte, čím ho obdarovat, když nemáte peněz nazbyt. Proto nevěšte hlavu a vyrobte nějaký veselý dárek, uvidíte, jak to dotyčného pobaví.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

LEV (23.7. – 22.8.)
Po finanční stránce si v následujícím období nijak výrazně nepřilepšíte. Dávejte si proto pozor proto na přehnané výdaje, abyste se nedostali do červených čísel. Vaše děti si ve škole povedou velice dobře. Potřebují však občas povzbudit, aby jim ta snaživost vydržela alespoň celé pololetí. Nezadaní Lvi potkají spřízněnou duši. Přátelství by se mohlo přeměnit na pevný partnerský vztah. Chce to však trpělivost a nedělat na partnera nátlaky. Pravděpodobně si vás bude chtít nejprve oťuknout.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

PANNA (23.8. – 22.9.)
Pro vás je podzim tím nejkrásnějším ročním obdobím. Umíte si ho užít se vším všudy. Pokud se chystáte na dovolenou až teď, zažijete neobyčejné chvíle a vrátíte se plni energie. Bude to přesně to, po čem jste snili. Návrat do práce však bude hořký, ale všechno brzy lehce zvládnete. Vzhledem k časovému vytížení nemáte moc času na rodinu, která vám to dá patřičně najevo. Zdraví vám bude přát, ale dejte pozor na přejídání a nepravidelné stravování.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

VÁHY (23.9. – 23.10.)
V létě vás někdo blízký hodně zklamal a vy teď máte problém lidem věřit. Uvědomte si ovšem, že ne každý člověk je zákeřný, a ne všichni se vám snaží ubližovat. Snažte se najít si nové lidi, kterými byste se obklopili a našli tak nové přátele. Je třeba vyrazit ven, bavit se a mít šanci se seznámit. Mezi zdmi svého bytu nic nezískáte. V práci se vám bude dařit nadmíru dobře, dokonce dostanete odměny a možná na vás čeká i povýšení. Zvýšení platu by se vám hodilo jako sůl.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

ŠTÍR (24.10. – 22.11.)
Podzimní čas smaže všechno špatné, co se vám v poslední době přihodilo. Otevřou se před vámi nové obzory, které přinesou seznámení s potenciálním spolupracovníkem. Je totiž čas zrealizovat tajné sny. Opravdu nejsou tak nereálné. Pokud máte oporu v rodině a dobrého partnera v podnikání, jděte do toho. Teď je nejpříhodnější doba. To platí i pro Štíry, kteří chtějí změnit zaměstnání. Jen stůjte pořád nohama na zemi a nemějte přehnané představy. Rodinný život je poklidný, můžete se tedy soustředit na vaše pracovní plány.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

STŘELEC (23.11. – 21.12.)
Neustále řešíte partnerské vztahy. Neumíte být dostatečně tolerantní tak, jak by si váš partner představoval, a to je příčinnou vašich neustálých sporů. Snažte se tuto svou vlastnost držet na uzdě a ovládat svou výbušnou povahu. Uvidíte, že pokud to zvládnete, půjde vše mnohem snáze. Takže respektujte své okolí a budete respektováni. Po zdravotní stránce si dávejte pozor na úrazy. Nebuďte zbrklí a s domácími spotřebiči pracujte podle návodu, stejně tak si dávejte pozor na ulici, kam šlapete.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

KOZOROH (22.12. – 20.1.)
Poznali jste, že život se nebude vždycky odvíjet tak, jak si to naplánujete. Neustále budete muset bojovat za to, co chcete. Podzim vám teď přinese chvilky klidu a uspokojení. Nebudete muset čelit žádné nepříjemnosti a paradoxně si odpočinete mnohem více než v létě, které pro vás bylo velmi emočně náročné. Doma se vám podaří navodit příjemnou atmosféru, za což vám budou všichni vděčni. Partner se objeví s neočekávanou novinkou, která vás možná zaskočí, ale nakonec z ní budete mít také radost.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

VODNÁŘ (21.1. – 20.2.)
Nebuďte přehnaně žádostiví, mnohdy se přehnané sny a touhy stávají přítěží a neslouží k ničemu dobrému. Měli byste slevit ze svých požadavků od života, vaše nereálné představy se stávají příčinou, proč vás druzí nejsou schopni pochopit. Před časem jste potkali starého přítele, který ve vás vyvolal touhy po cestování. Nebrání-li vám žádný závazek, nemáte nad čím váhat. Sbalte si kufry a vyrazte. Kuráž vám nechybí ani v oblasti investování. Bankovnictví nebo nemovitosti, to budou sektory, které vám vynesou zisky.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!

RYBY (21.2. – 20.3.)
Nejraději byste ještě jeli někam na dovolenou. Máte totiž pocit, že nejste dost odpočinutí. Nedokážete se soustředit na práci. Brzy by se k vám měla donést zpráva, že budete povýšeni nebo získáte lepší pracovní podmínky. Jen pozor, abyste si pro svoji lenost povýšení zasloužili. Pokud máte děti, šetřete, jelikož vaše dítě po vás bude chtít vyšší kapesné. Bude asi nutné si s potomkem promluvit o hodnotě peněz. V osobních vztazích nečekejte nic emotivního. Pokud Vám partner nerozumí, pamatujte, že u přátel pochopení najdete vždycky.

Co konkrétně čeká právě Vás? Zeptejte se našich kartářek na telefonu!